• Edukacije i radionice

Edukacije i radionice

U sklopu svoje djelatnosti, RaST održava informativne radionice i edukacije za zaposlenike Grada Splita, gradskih ustanova i tvrtki, sukladno potrebama pojedinih projekata i poziva na natječaje, a s ciljem podizanja razine znanja i vještina potrebnih za multidisciplinarnu pripremu i provedbu projekata. Na taj način RaST okuplja u platformu zaposlenike različitih profila te doprinosi umrežavanju odjela i edukacijskom razvoju gradskih institucija. RaST također provodi radionice za razradu projektnih ideja te strateških dokumenata, čiji je cilj između ostalog što veća otvorenost i suradnja s poduzetničkim i kreativnim sektorom grada Splita.

Podrška razvoju poduzetništva

Projektom “RaSTom do razvoja poduzetništva” RaST će razvijati i pružati visokokvalitetne i inovativne usluge edukacije, savjetovanja, informiranja i problem-solvinga za mikro, male i srednje poduzetnike na području grada Splita, ali i cijele Urbane aglomeracije Split. Cilj edukacija je unaprjeđenje osobnih i poslovnih vještina i znanja MSP-ova, čime se unaprjeđuje poduzetničko okruženje, a RaST pozicionira kao poduzetničko-potporna institucija UAS-a. 

U sklopu projekta održat će se različite besplatne edukacije za poduzetnike osmišljene na temelju stvarnih potreba MSP-ova koji su svoje preferencije u kontekstu usluga koje su im potrebne iskazali putem ankete koju je ispunilo 44 poduzetnika, a s ciljem usavršavanja postojećih vještina kako bi bili konkurentniji na tržištu, osnažili kapacitete i dodatno razvili svoja znanja.

Tako će se održavati edukacije iz područja EU fondova, financijskog i pravnog poslovanja, inovacija, jačanja osobnih vještina upravljačkog kadra, kao i problem-solving program mentorstva, a pružat će se i informativne i savjetodavne usluge MSP-ovima (informiranje i savjetovanje o mogućnostima sufinanciranja sredstvima EU, kao i mogućnostima financiranja bespovratnim sredstvima na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini).

Sve edukacije bit će besplatne za mikro, male i srednje poduzetnike s područja Urbane aglomeracije Split, a informacije o prijavi i njihovom održavanju bit će pravovremeno objavljene na web stranicama RaST-a. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

RaST potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „RaSTom do razvoja poduzetništva“

Pogledajte ostale djelatnosti